Integratie Fanuc slijprobot - Rademakers Gieterij


Automise heeft in opdracht van Rademakers Gieterij een Fanuc robot in de productie geïntegreerd om de gegoten producten van Rademakers Gieterij te kunnen slijpen. Dit project bestond uit een aantal deelopdrachten;

  1. Evaluatie van de bestaande robotinstallatie.
  2. Ontwikkeling van een productaanvoersysteem.
  3. Ontwikkeling van een robotgripper.
  4. Productie van het productaanvoersysteem en de robotgripper.
  5. Programmering van het gehele systeem.

De Fanuc robot is een aantal jaren terug door Rademakers Gieterij aangeschaft, waarna er een aantal testen mee zijn gedaan. Het huidig MT heeft besloten de robot in te gaan zetten voor het slijpen van diverse producten van Rademakers Gieterij. De robot is voorzien van een Pickit3D camera en een Zimmer gripper. Om te bepalen of de robotinstallatie geschikt is voor dit doeleinde is er eerst een evaluatie van de bestaande besturing uitgevoerd.

Automise heeft vervolgens een productaanvoersysteem en gripper bekken ontwikkeld en laten produceren. Het aanvoersysteem biedt de mogelijkheid verschillende producten aan te bieden aan de robot en deze onbemand te produceren. De robot kijkt met de Pickit3D camera welk type product in aanvoer ligt en pakt deze op met de gripper. De robot slijpt de producten en legt deze vervolgens in de uitvoerbakken.

 

 

 

 

Het gehele systeem is door Automise geprogrammeerd met als doel dat iedereen het systeem kan bedienen. De operator krijgt bij het starten van het programma een aantal vragen;

  1. Welk programma wil je gebruiken ?
  2. Wat is de seriegrootte ?
  3. Hoeveel uitvoerbakken staan er ?
  4. Hoeveel producten mogen in elke bak ?
  5. Hoeveel prodcuten zijn er al gereed ? 

De operator vult numeriek het antwoord op bovenstaande vragen in waarna de robot begint met zijn proces. D.m.v. de camera wordt er altijd gecontrolleerd of het geen de operator heeft ingevoerd juist is. Detecteert de camera een ander product, dan gaat de robot terug naar zijn Home positie en krijgt de operator een melding op zijn scherm.

Impressie:

Met robots zijn vele toepassing te automatiseren, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Automise kan uw organsatie helpen met het ontwikkelen van deze toepassingen.
 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact