Delfoi integratie in opdracht van Roboflex


Automise heeft in opdracht van Roboflex Delfoi geïntegreerd bij de eindgebruiker GB Steel Group.

Roboflex is een gewaardeerde toeleverancier van robot- en cobottechnologie voor de industrie. Roboflex is systeempartner van ’s werelds marktleider in de productie van robots: Yaskawa-Motoman Service Group.

GB Steel Group kent vier divisies. Kampstaal Staalbouw realiseert internationaal complexe staalconstructies voor de utiliteitsbouw en industrie. Nauta Heeg onderscheidt zich met zware constructies voor de infra, offshore en industrie. Kamplacon is thuis in duurzame dak- en gevelconstructies, asbestsanering en zonnepanelen voor de utiliteitsbouw, industrie en infra. Vossebelt bouwt kippers, containers, laadvloeren, bandlossers en meer voor de transportsector, gemeenten en industrie.

GB Steel Group heeft een Yaskawa robot aangeschaft met drie werkstations om onderdelen van de verschillende divisies te kunnen lassen. Om het maximale rendament uit de installatie te halen, de programmeertijd te verkorten en de installatie te kunnen gebruiken tijdens het programmeren heeft GB Steel Group ervoor gekozen Delfoi te gebruiken voor het programmeren van deze installatie. Roboflex heeft Automise ingeschakeld om de Delfoi omgeving te moduleren, kalibreren en op te leveren. Daarnaast heeft Automise de cursus verzorgd aan de programmeurs van GB Steel Group.

Tijdens een dergelijk project worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

1. De robot wordt door de systeemintegrator geleverd en operationeel gemaakt op locatie. In dit geval is dit door Roboflex uitgevoerd.

2. De Delfoi omgeving wordt gemoduleerd om visueel en functioneel een installatie te verkrijgen die overeenkomt met de werkelijke robotinstallatie.

3. De Delfoi robot wordt gekalibreerd en getest op nauwkeurigheid.

4. Een training / cursus wordt verschaft aan de programmeurs bij de eindgebruiker.

5. Een functionele afname volgt met een in Delfoi geprogrammeerd programma op de werkelijke robotinstallatie.