Automise ontwikkelt een laser zoeksysteem, toepasbaar op alle merken cobots en robots


Ontwikkeling van een laser zoeksysteem, toepasbaar op alle merken cobots en robots

Automise ontwikkelt een laser zoeksysteem welke toepasbaar is op alle merken cobots en robots. Momenteel wordt het systeem getest op de cobot bij Nooteboom Trailers.

Waarom een laser zoeksysteem ontwikkelen?

Sander Oude Vrielink, CEO van Automise: ”Van de bedrijven die met een robot of cobot lassen, heeft maar een klein percentage een laser zoeksysteem. De meeste bedrijven zoeken producten c.q. lasnaden met de lasdraad of de gascup. Bij navraag blijkt dat zij de investering van bestaande laser zoeksystemen te groot vinden en dat deze systemen te groot van formaat zijn. Dit grote formaat maakt dat er problemen kunnen ontstaan met de bereikbaarheid van de robot of cobot, waardoor producten niet meer gelast kunnen worden. Door een systeem te ontwikkelen welke gebruik maakt van een industriële lasersensor kan zowel de investering als het formaat  sterk gereduceerd worden.”

Het laser zoeksysteem bestaat uit een standaard behuizing en een montagebeugel. Om de totale toorts zo compact mogelijk te houden, wordt de montagebeugel waarmee de laser aan de cobot of robot gemonteerd wordt klant specifiek gemaakt. Het laser zoeksysteem is zowel online als offline eenvoudig te programmeren. Bij het offline programmeren worden automatische de benodigde referentiepunten gegenereerd. Het display van de laser geeft de meetwaarde duidelijk weer, zodra het referentiepunt benaderd is gaat er een lampje branden. De robot programmeur kan eenvoudig referentiepunten aanmaken en waar nodig corrigeren.

 

 

 

De voordelen op een rijtje

  • Mogelijk op alle merken cobots en robots.
  • Zowel Online als Offline te programmeren.
  • Hoge nauwkeurigheid.
  • Hoge zoek snelheid.
  • Zeer compact formaat.
  • Draaduitsteeklengte en een vervuilde gascup hebben geen invloed op het zoekresultaat.
  • Procestijdbesparing van 30 tot 50%.
  • Korte ROI door relatief lage investering.

Meer weten ? Neem vrijblijvend contact op met Automise. www.automise.nl 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact